Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Praktikus tanácsok krémkészítéshez

Előfordulhat, hogy összeugrik, ikrás lesz a krém.
Mit is tehetünk ellene?
Először is ha jó krémet akarunk készíteni, akkor jó alapanyagokat használjunk.
A  tej százaléka is meghatározó lehet, hogy mennyi a zsírtartalma. Én minimum 2,8 %-os zsírtartalmú tejet használok, de ha lehet akkor inkább a 3,6 %-ost. A vajat részesítem előnyben, sokkal finomabb lesz a krém tőle és könnyebb is.
A főzött krémet mindig hűtsük ki, de ne tegyük hűtőbe, mert a vajnak és a krémnek egyforma hőmérsékletűnek kell lennie.
A vajat mindig vegyük ki pár órával a sütés megkezdése előtt, hogy puha legyen.
A vajat kezdjük el habosítani, majd fokozatosan habosítsuk tovább a porcukrot hozzáadva.
Ha szép könnyű és habos fehér a vajkrémünk, akkor adagoljuk hozzá apránként a főzött krémet, s mindegyik adagot keverjük el konyhai robotgéppel.

Ha már viszont ikrás lett, akkor úgy javíthatunk rajta, hogy egy kis részét kivesszük és megmelegítjük állandó keverés mellett egy kis lábosban, majd újból egyneműsítjük, azaz összekeverjük.

Ha kíváncsi vagy, hogyan is készül egy finom csokikrém, akkor kattints a Főoldalon lévő SÜTI VIDEÓK feliratra:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta