Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

     A tejszínhab elég sok bosszúságra adhat okot, ha nem verődik fel rendesen. A habszifonban készült habot nem tudjuk torták dúsításra használni, mert nem elég kemény. Ha díszíteni akarunk vele, akkor is csak közvetlen a tálaláskor tudjuk kinyomni, különben hamar összeesik.
Több féle tejszín létezik a cukrászatban, mint az állati és növényi tejszínek, újabban mindenféle zab, kókusz és egyéb tejszínpótlók. Sokkal tartósabbak, viszont lazább szerkezetűek.


A növényi tejszínek, jól verődnek, viszont ízviláguk,....hát nem éppen a legfinomabb, legalábbis én az állati eredetűt részesítem előnyben. Ugyan magasabb a zsírtartalma, de ízre sokkal finomabb, mint növényi társa. Hiába, az igazi tejszín az igazi!
Ha szép habot szeretnék, akkor vegyünk egy cukrászati habfúvót. Na ez csak vicc volt,  mert legtöbbünknek be sem férne a konyhájába:) A tejszínhab veréséhez sok levegő kell, na igen, de ha elkezdjük verni, akkor az egész konyha fröcsög a tejszíntől. Így ezt megelőzvén annyit tehetünk, hogy a jól behűtött tejszínt  a kézi kis habverőgépünkkel egy tálban, (lehetőleg gömbölyű aljú) egy tiszta konyharuhát félig körbefogva  (higgyétek el menni fog) elkezdjük lassú, majd 10 másodperc múlva gyors fordulattal habbá verni. Amikor kezd sűrűsödni, félig már kemény, akkor beleszórjuk a habfixet nagyon lassan. Ezzel keményre verjük. Azonnal felhasználjuk. Tortakrémek lazítására, pohárkrémek dúsítására, vagy egyszerűen ha egy szép díszítést szeretnénk édes költeményeinkre:)

Fontos! A tejszínt lehetőleg 24 órával, de mindenképp este tegyük már be a hűtőbe.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta