Tejszínes-karamellás Toffifee torta


Ez egy nagyon-nagyon finom, könnyű torta. Eredetileg a receptben vajjal kell kihabosítani a karamellt, de kicsit lightosabbra szerettem volna, s így született meg a tejszínhabos változat, ami szerintem nagyon jóra sikeredett.
Ha szeretnéd megnézni hogyan készült, akkor kattints a Főoldalon lévő SÜTI VIDEÓK-ra.

A recept:

Fehér piskótalap Hozzávalók: 6 tojás 12 dkg kristálycukor 12 dkg liszt A sárgájákat habosra keverjük a fele cukorral. A fehérjéket habbá verjük a maradék cukorral. A sárgájába beletesszük a fele habot és lazán kicsit elkeverjük, majd a többi habbal és a liszttel lazán összekeverjük. Sütőpapírral fedett sütőlemezen megsütjük 180 fokon szép világos barnára. Csokis piskóta lap Hozzávalók: 8 tojás 16 dkg kristálycukor 14 dkg liszt 2 dkg kakaópor A csokis lapot ugyanúgy készítjük el mint a fehéret, csak a lisztbe bele kell keverni előtte a kakaóport. Két felé osszuk a tésztát, két lap lesz belőle. Karamell krém Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor 9 dl tej 2 cs.pudingpor, vagy kukorica keményítő 6 dl tejszín 3 cs. Habfix Csokidíszekhez:
Tortabevonó 1 kis doboz toffifee A cukrot karamellizáljuk szép pirosra, majd óvatosan hozzáöntjük a 7,5 dl tejet. Addig kevergetjük, míg el nem olvad. 1,5 dl tejben elkeverjük a pudingport és gyorsan hozzáöntjük folyamatos keverés közben a karamelles tejhez. Ha besűrűsödött, elzárjuk és teljesen hagyjuk kihűlni. Felverjük keményre a tejszínt a habfix-el és lazán összekeverjük a krémet. A fehér piskótalapokból kiszúrunk 2 db karikát. Az egyiket megkenjük egy kis krémmel, majd a csokis piskótát is teljesen megkenjük a krémmel, csíkokra vágjuk. Feltekerjük, mint egy csigát és a tortalap közepére helyezzük. Rátekerjük a többi csokis-krémes lapot is, majd ráhelyezzük a fehér piskótakorongot a tetejére.Teljesen bekenjük a maradék krémmel. Feldíszítjük felvert tejszínhabbal és csoki- illetve Toffifee szemekkel, amit előzőleg félbe vágtunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?