Mitől lesz jó a piskóta lap?

                                                       
                                                              Mitől lesz jó egy piskótalap?

 A figurális torták, és a piskótatekercs alapja egy jó piskótalap. Fontos, hogy friss tojásból készüljön, és hogy ne keverjük le a tésztánkat,  így elkerülhetjük, hogy ellapuljon a massza. Illetve ne szárítsuk ki sütésnél, mert akkor törni fog, és lehetetlen lesz a formázása.
Régen sok receptben lehetett olvasni, hogy még melegen tekerjük össze a lapot, mert csak akkor tudjuk majd a töltésnél újra feltekerni. Ha a videón és leírtakban található tanácsokat betartod, akkor erre garantáltan nem lesz szükség. A végeredmény egy puha, finom piskótalap.

6 tojást kettéválasztunk, és a sárgájákat kihabosítjuk 6 dkg cukorral, majd a fehérjéket kemény habbá verjük szintén 6 dkg cukorral. Sütőpor, és egyéb lazítószerek nem szükségesek. Én anélkül szoktam elkészíteni. A sárgájába beletesszük a fele fehérjét, és lazán keverünk rajta néhányat, majd a többit is belerakjuk. Lassan hozzászórjuk a lisztet, óvatos keverés közben. Túl sokáig nem szabad keverni, csak míg a liszt el nem keveredik benne. Egy sütőpapíros lemezre kiöntjük, majd egy kenőkés segítségével elkenjük. Ezt is igyekezzünk minél előbb elvégezni, mert a túl sok kenegetéstől is lelapulhat a masszánk. Előmelegített sütőben 180 C fokon szép halvány barnára sütjük, kb 15 perc alatt. Kiszedjük a sütőből és a tálcán hagyjuk kihűlni. Ne hagyjuk a sütőben kikapcsolt állapotban sem, mert így tovább sül, és kiszárad. Felhasználhatjuk piskótatekercshez, különféle figurális torták alapjául, joghurtos szeletek, és desszertek készítéséhez is.

Jó sütögetést kíván: Ana

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta