Epres túrókrém torta

Az epres túrókrém torta egy családi kedvenc, minden szülinapon és összejövetelen megcsinálom, mert annyira könnyű és finom, hogy nem lehet abbahagyni. Igaz epret csak a szezonban tudok rátenni, de szoktam őszibarack befőttel is készíteni. Úgy is nagyon jó és kb fél óra múlva már nyoma sincs a tányéron. Jó sütögetést kíván: Ana 😊

Ha szeretnéd megnézni hogyan készül, akkor kattints a Főoldalon lévő SÜTI VIDEÓK feliratra.



Hozzávalók:

A piskótalaphoz:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
Töltelék:
  • 50 dkg túró (krémes állagú)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs. Habfix
  • 50 dkg eper


Csokidíszekhez: tortabevonó


Elkészítés:

A tojást ketté választjuk és a sárgájákat habbá verjük a fele kristálycukorral.
A fehérjéket is habbá verjük a másik fele cukorral.
A sárgájába beletesszük a fele habot és lazán átkeverjük egyszer-kétszer, majd a maradék habot és a lisztet lassan szórva lazán elkeverjük. Sütőpapíros sütőlemezen elkenjük és világos barnára sütjük 180 fokon.

Míg hűl a lap, addig a túrót a többi hozzávalóval elkeverjük a tejszín és a habfix kivételével.
A tejszínt habbá verjük a habfix-el és lazán összekeverjük a túróval.

A piskóta lapot kiszúrjuk egy tortakarika segítségével és egy kis krémmel megkenjük. Egy sor epret a szélére felezve kirakunk. Erre jön a tortakarika és bele a maradék túrókrém. Simára elkenjük és hagyjuk pár órát dermedni a hűtőben.
Kivágjuk a karikából és feldíszítjük eprekkel és csokoládé díszekkel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta