Kókuszcsók

Sok tojásfehérjéd gyűlt össze? Van megoldás, készíts belőle kókuszcsókot, így bármikor meglepheted vendégeid ezzel a finom és tartós süteménnyel.
Ha szeretnéd megnézni hogyan készült? Akkor kattints a SÜTI VIDEÓK című fülre a főoldalon:)

Kókuszcsók


Kókuszcsók recept:
  • 16 tojásfehérje
  • 50 dkg cukor
  • 35 dkg kókuszreszelék
A sütőt 50-60 fokra melegítjük, majd elkezdjük a tojásfehérjét félig felverni. Lassan, fokozatosan hozzászórjuk a kristálycukrot, de közben a legmagasabb fokozaton habosítjuk tovább, míg teljesen kemény hab lesz. Óvatosan belekeverjük fakanállal a kókuszreszeléket, majd habzsákba töltjük a masszát és zsírpapírra kinyomkodjuk.  A sütő ajtaját én kiszoktam támasztani egy gyufás skatulyával, hogy a felesleges gőz távozzon.   Addig szárítjuk, míg a kókuszcsókot már szépen le tudjuk szedni a papírról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta