Piskótalap, amiből bármit csinálhatsz!

                       

A figurális torták alapja a piskótalap, legalábbis én ebből szoktam készíteni, mert csavarható, tekerhető, szabdalható és jól alakítható. Ha vigyázol a sütésnél, egy igazán finom, könnyű lapot kapsz.
Ha szeretnéd megnézni hogy készül, akkor kattints a Főoldalon lévő SÜTI VIDEÓK-ra.

Először is papírral befedünk egy sütőlapot, s begyújtjuk a sütőt. 180 C-fokra melegítjük fel.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A tojásokat ketté választjuk és a fele cukorral kihabosítjuk a sárgájákat, majd a fehérjét is a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A sárgájába belerakjuk a fele fehérjét és lazán elkeverjük, majd a másik fele fehérjét is hozzákeverjük miközben a lisztet szórjuk hozzá.
Kikenjük a sütőlemezre és szép világos barnára sütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a lapot, különben törni fog és nem tudunk vele dolgozni. Ujjunkkal ellenőrizhetjük sütés közben, hogy mennyire sült meg. Persze vigyázzunk, hogy ne égessük meg magunkat. Egy gyors mozdulattal ujjunk hegyével a piskóta tésztát óvatosan megnyomva teszteljük.
 Ha nem marad ott az ujjunk helye, vagyis "visszaugrik",akkor kiszedhetjük a lapot, mert még a sütőlapon is sülni fog.


                

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta