Tejszínes-meggyes gesztenye torta
Imádom a meggyes tortát is, meg a gesztenyét is, ezért egy szülinapra összekombóztam a kettőt, hogy ne kelljen két tortát sütnöm, így született ez az isteni finom egyveleg sokak örömére.
Ha szeretnéd megnézni videón is az elkészítést, akkor kattints a SÜTI VIDEÓK -ra a Főoldalon.
Jó sütést kíván: Ana
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk.
9 tojást ketté választunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral.
A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral.
A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a 18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük és a sütőlemezen elkenjük. Szép világos barnára sütjük.
A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakóport is belekeverünk.
Meggyes krém:
Hozzávalók:
A meggyet összenyomjuk és elkeverjük porcukorral és a citrom levével.
A felvert tejszínhabot lazán belekeverjük.
Gesztenyés krém
Hozzávalók:
A gesztenyepürét elkeverjük a rummal és a porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habot.
A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével és a krémeket rétegezzük.
Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet.
Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
Tetejét és oldalát bevonjuk felvert tejszínhabbal (Kb 6 dl és 3 cs habfix), majd csillagcsöves zsákból díszítjük .
Csokoládé díszekkel és kristálycukorba mártott meggyszemekkel díszítjük.
Csokidíszekhez: tortabevonó
Ha szeretnéd megnézni videón is az elkészítést, akkor kattints a SÜTI VIDEÓK -ra a Főoldalon.
Jó sütést kíván: Ana
Tejszínes-meggyes gesztenye torta recept:
PiskótalapokHozzávalók:
- 12 tojás
- 24 dkg kristálycukor
- 23 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
Elkészítés:
Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk.
9 tojást ketté választunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral.
A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral.
A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a 18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük és a sütőlemezen elkenjük. Szép világos barnára sütjük.
A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakóport is belekeverünk.
Meggyes krém:
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt (magozott)
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 4 dl tejszín és 2 cs. Habfixből felvert hab
A meggyet összenyomjuk és elkeverjük porcukorral és a citrom levével.
A felvert tejszínhabot lazán belekeverjük.
Gesztenyés krém
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 5 dkg porcukor
- fél dl rum (rumaroma)
- 4 dl tejszín és 2 cs. habfixből vert hab
A gesztenyepürét elkeverjük a rummal és a porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habot.
A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével és a krémeket rétegezzük.
Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet.
Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
Tetejét és oldalát bevonjuk felvert tejszínhabbal (Kb 6 dl és 3 cs habfix), majd csillagcsöves zsákból díszítjük .
Csokoládé díszekkel és kristálycukorba mártott meggyszemekkel díszítjük.
Csokidíszekhez: tortabevonó
Megjegyzések
Megjegyzés küldése