Tejszínes-meggyes gesztenye torta

Imádom a meggyes tortát is, meg a gesztenyét is, ezért egy szülinapra összekombóztam a kettőt, hogy ne kelljen két tortát sütnöm, így született ez az isteni finom egyveleg sokak örömére.
Ha szeretnéd megnézni videón is az elkészítést, akkor kattints a SÜTI VIDEÓK -ra a Főoldalon.

Jó sütést kíván: Ana

Tejszínes-meggyes gesztenye torta recept:

Piskótalapok

Hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 24 dkg kristálycukor
  • 23 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor

Elkészítés:

Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk.
9 tojást ketté választunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral.
A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral.

A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a  18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük és a sütőlemezen elkenjük. Szép világos barnára sütjük.

A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakóport is belekeverünk.

Meggyes krém:

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 4 dl tejszín és 2 cs. Habfixből felvert hab

A meggyet  összenyomjuk és elkeverjük porcukorral és a citrom levével.
A felvert tejszínhabot lazán belekeverjük.

Gesztenyés krém

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 5 dkg porcukor
  • fél dl rum (rumaroma)
  • 4 dl tejszín és 2 cs. habfixből vert hab

A gesztenyepürét elkeverjük a rummal és a porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habot.

A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével és a krémeket rétegezzük.

Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet.
Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
Tetejét és oldalát bevonjuk felvert tejszínhabbal (Kb 6 dl és 3 cs habfix), majd csillagcsöves zsákból díszítjük .
Csokoládé díszekkel és kristálycukorba mártott meggyszemekkel díszítjük.

Csokidíszekhez: tortabevonó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta