Isteni linzer Ana módra
Mitől jó egy linzer tészta? Hmm... hogy finom...! Na persze nem csak ettől, sok más kritériumnak kell megfelelnie, ha jót akarunk az asztalra tenni.
Ahhoz, hogy omlós, illatos, finom, puha és jó linzertésztát készítsünk, szinte éreznünk kell a tésztát. Mondhatjuk ezoterikus kapcsolatot kell kialakítanunk vele :)
Most megosztom Veletek a Világ legfinomabb linzertészta receptjét, amiből számtalan formájú és töltelékű süteményt készíthettek:
Vigyázzunk, ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta a kéz melegétől "leég" és akkor morzsalékos lesz .
A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük pár órát, majd vékonyra kinyújtjuk és különféle kiszúrókkal kiszúrjuk, kis távolságokkal egymás mellé tesszük.
Rózsaszínre sütjük 180-200 C fokon és ha kihűlt, házi lekvárokkal, vagy főzött krémekkel tölthetjük meg.
Díszíthetjük csoki spíneléssel, ( kis zacskóba olvasztott csokit teszünk és körkörös mozdulatokkal csíkokat, köröket húzunk a süti felületére.) Át is vonhatjuk teljesen csokoládéval, vagy le is porcukrozhatjuk simán. Számos ötletet belevihetünk a díszítésbe, hisz csak a fantáziánk szab határt a kreativitásunknak. Gyerekek örömére rajzolhatunk csokiból szemet, szájat.
Tészta hiba javítása:
Ha mégis túlgyúrtuk a tésztát, akkor ismét lehűtjük és tojásfehérjét gyúrunk hozzá, majd ismét hűtőbe tesszük feldolgozásig.
Ahhoz, hogy omlós, illatos, finom, puha és jó linzertésztát készítsünk, szinte éreznünk kell a tésztát. Mondhatjuk ezoterikus kapcsolatot kell kialakítanunk vele :)
Most megosztom Veletek a Világ legfinomabb linzertészta receptjét, amiből számtalan formájú és töltelékű süteményt készíthettek:
TOP'10 LINZERTÉSZTA ANA MÓDRA
- 28 dkg liszt
- 21 dkg teavaj
- 4 dkg porcukor
- 4 tojássárga
- 1 citromhéj héja
- 1 cs.vaníliacukor
Vigyázzunk, ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta a kéz melegétől "leég" és akkor morzsalékos lesz .
A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük pár órát, majd vékonyra kinyújtjuk és különféle kiszúrókkal kiszúrjuk, kis távolságokkal egymás mellé tesszük.
Rózsaszínre sütjük 180-200 C fokon és ha kihűlt, házi lekvárokkal, vagy főzött krémekkel tölthetjük meg.
Díszíthetjük csoki spíneléssel, ( kis zacskóba olvasztott csokit teszünk és körkörös mozdulatokkal csíkokat, köröket húzunk a süti felületére.) Át is vonhatjuk teljesen csokoládéval, vagy le is porcukrozhatjuk simán. Számos ötletet belevihetünk a díszítésbe, hisz csak a fantáziánk szab határt a kreativitásunknak. Gyerekek örömére rajzolhatunk csokiból szemet, szájat.
Tészta hiba javítása:
Ha mégis túlgyúrtuk a tésztát, akkor ismét lehűtjük és tojásfehérjét gyúrunk hozzá, majd ismét hűtőbe tesszük feldolgozásig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése