MIT CSINÁLJAK, HA CSOMÓS LETT A PALACSINTA TÉSZTÁM?

 






Ha már csomós lett, akkor szűrőn tudjuk átszűrni, és lepasszírozzuk a maradék tésztacsomócskákat egy egyenes tésztaszaggató, vagy fakanál segítségével. Ha sűríteni szeretnénk utólag a tésztánkat, akkor simán a lisztet nem lehet beletenni, mert azt már nem lehet szépen elkeverni. Csak úgy tudjuk, hogy egy külön tálban elkeverünk egy kis adag lisztet, tejjel csomómentesre, és ezzel sűrítjük be a tésztát ha szükséges. Ha pedig most állunk neki a készítésnek, akkor fogadjuk meg az alábbi tanácsokat, és így szép sima lesz a tésztánk:)
 

A tészta elkészítésénél a következőkre kell figyelni: A liszthez hozzáadjuk a tojást, és kb egyharmad mennyiségű tejet, szódavizet, majd azt habverővel elkeverem, a legjobb egy kis gépi habverő, hogy kíméljük a kezünket, és simább is lesz. Majd fokozatosan adagoljuk addig, hogy a tészta állaga nokedli sűrűségnél kicsit hígabb legyen. Addig keverjük, míg csomómentes lesz, majd kicsit nagyobbra teszem, és még egyszer jól átkeverem. Ekkor jöhet hozzá apránként a többi folyadék, amivel kis fordulaton hígítjuk fel a palacsinta tésztát a kellő sűrűségig.

Ha még több sütés-főzés praktikával szeretnél megismerkedni, akkor látogass el You Tube-s oldalamra ahol videókkal szemléltetve figurális tortákat, s finom ételek elkészítését találod.

Másold be a linket a böngészőbe, és találd meg a Neked legmegfelelőbb receptet.

https://www.youtube.com/channel/UCWB2KOim0suqNpO0ZBwgd0A

Jó sütögetést kíván: Ana Princely Cake

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk a főzött vajkrémmel, ha "ikrás"?

Mitől lesz kemény a tejszínhab ?

Tejszínes-karamellás Toffifee torta